http://tuincentrum-dekoning.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.headerrozengk-is-104.pnglink
http://tuincentrum-dekoning.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.header-buxusgk-is-104.pnglink
http://tuincentrum-dekoning.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.mest-bloemenbordergk-is-104.pnglink

Meststoffen

Uw planten kunnen, net als wij mensen, niet zonder voeding.

Door te streven naar een gezonde bodem en sterke planten kunnen ziekten en plagen worden vermeden. In een grond met de juiste structuur en met voldoende voeding zal een plant zich optimaal kunnen ontwikkelen, waardoor ziekten en plagen minder kans krijgen. Om te zorgen voor de mooiste bloei en groei, hebben wij meststoffen, specifiek gericht op diverse soorten planten.

Bij Tuincentrum de Koning vindt u verschillende voedingspakketten van ECOstyle & Pokon. Wij beschrijven voor u enkele pakketten uit ons assortiment:

ECOstyle


Tuinmest - universeel

ECOstyle Tuinmest is een prima meststof voor de hele tuin. Het heeft een langdurige werking. Deze organische meststof bevat alle voedingsstoffen en sporenelementen die planten van nature nodig hebben. Ook bij zonnig weer kan deze ECOstyle-meststof gebruikt worden omdat er geen kans op verbranding aanwezig is!
Druiven-pakket

Het ECOstyle Druiven-pakket bevat de complete verzorging voor druivenplanten. De speciale meststof geeft de juiste voeding voor deze sterk groeiende plant. De toegevoegde bodembacteriën stimuleren het bodemleven. De zachte oceaankalk zorgt voor voldoende kalk rondom de wortels. Met het toevoegen van kalk krijgt de druivenplant een goede conditie. Hierdoor neemt de weerstand tegen schimmelziekten toe.

 

Groente & Kruiden Plantenvoeding vloeibaar
Een eigen moestuin of kruidentuin is helemaal trend. Wat is er nu lekkerder dan verse, onbespoten groenten en kruiden uit eigen tuin? ECOstyle Groente & Kruiden Plantenvoeding is rijk aan kalium (K) voor een betere houdbaarheid van de oogst. De speciale vloeibare meststof bevat onder andere zeewier voor meer weerstand. De speciale extracten van zaden stimuleren de wortelontwikkeling, de groei en vruchtzetting. Kortom: een goede bemesting geeft een rijke oogst en smaakvolle producten.
Terras & Balkon Plantenvoeding, Tomaten plantenvoeding, Vaste planten-AZ, Zomerbloeiers-AZ enz.  Alle AZ-meststoffen van ECOstyle bevatten al deze essentiële ingrediënten in de juiste hoeveelheden, specifiek afgestemd op de behoeft en van de plant of plantengroep.

ECOstyle-meststoffen kunnen onder alle weersomstandigheden gebruikt worden; ook op een zonnige dag! ECOstyle-meststoffen zijn 100% natuurlijk en daarom is er geen kans op verbranding in tegenstelling tot vele andere soorten meststoffen.

 

Pokon

Hortensia- en Rododendronmest (bio)
1 kg voor ca. 25 planten
 
Waarom meststoffen gebruiken?
Planten hebben naast water en een goede grond ook voeding nodig. Dit wordt nogal eens vergeten. Hierdoor is het resultaat in de tuin of op het balkon en terras vaak niet optimaal. Deze meststof bevat een uitgebalanceerde voeding voor uw planten. Hierdoor krijgen uw planten meer weerstand tegen ziekten, schimmels en andere belagers. Geef uw planten daarom regelmatig voeding en ervaar het verschil!
 

Buxus- en Hagenmest (bio)
1 kg voor ca. 20 planten
 
Pokon Bio Buxus- en Hagenmest is uitermate geschikt voor buxus en andere groenblijvende vaste planten. Zowel voor de haag als voor planten in potten of in de border. Een buxus staat mooi in elke tuin. Hij past overal en staat prachtig op het terras of in een pot op het balkon. Er zijn zeker 10 soorten buxus bekend. Het zijn allemaal heesters met vrij klein, leerachtig blad dat in de winter groen aan de struiken blijft. In het wild groeit de buxus in landen rond de Middellandse Zee waar ze soms hele bomen van wel 7 meter kunnen vormen.

Rozen en Bloeiende Plantenmest (bio)
1 kg voor ca. 20 planten
 
Pokon Bio Rozenmest is uitermate geschikt voor rozen en andere bloeiende (vaste) planten. Rozen en bloeiende planten zijn symbool van de zomer en maken de tuin compleet. Er zijn honderden verschillende rozen en elk jaar komen er weer tientallen bij. De meeste rozen bloeien van ongeveer half juni tot eind oktober. Sommige soorten bloeien meerdere keren en iets langer. De geur van de rozen zit in de blaadjes van de bloem, dus hoe meer blaadjes, des te sterker de geur kan zijn.

De Pokon Bio Meststoffen zijn met zorg samengesteld voor iedereen die houdt van natuurlijk tuinieren. Met deze meststoffen geeft u uw planten een goede en verantwoorde voeding en tuiniert u op een duurzame manier.

Een beetje Pokon doet wonderen!
Het bekendste merk als het gaat om de verzorging van alles wat groeit en bloeit. Met ruim 80 jaar ervaring is Pokon dé expert voor plantenvoeding, meststoffen en potgrond. Het merk Pokon komt wekelijks voorbij in het programma Rob's Grote Tuinverbouwing van SBS6. Rob Verlinden legt uit waarom de producten zo handig zijn en hoe je ze moet gebruiken. Op de website van Pokon, www.pokon.nl vindt u meer informatie over onze productrange, handige tips om uw tuin goed te onderhouden middels de tuinkalender.