http://tuincentrum-dekoning.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.vijver-headergk-is-109.pnglink

Vijvermateriaal

Voor aanleg en onderhoud van vijvers, kunt u bij ons terecht.

Aanleg van vijvers

Kunststof vijvers
Bij Tuincentrum de Koning vindt u voorgevormde vijvers van Ubbink in verschillende maten en vormen. Ubbink is op grond van zijn jarenlange ervaring met het ontwikkelen en vervaardigen van voorgevormde vijvers een betrouwbare en deskundige partner. Dat garandeert u kwaliteit, een optimale constructie en daardoor hoogwaardige vijvers.


Vijverfolie
Wilt u zelf de vorm van uw vijver bepalen, of wilt u een hele grote vijver in uw tuin? Dan is vijverfolie de ideale oplossing. Een folievijver kunt u het hele jaar door aanleggen, zolang de bodem niet bevroren is.


Vijver voor kleine tuin of balkon

Houten kuip
Een snelle manier om een kleine, maar complete vijver voor een kleine tuin of balkon in te richten is met behulp van een houten kuip (half wijnvat). 

Artstone Ella
De Artstone Ella collectie kenmerkt zich door zijn moderne en modieuze vierkante vormen. Prima geschikt voor een kleine vijver! Kijk hiervoor op Binnen- & Buitenpotterie.


Vijverpompen
Meestal is uw zelf aangelegde vijver niet groot genoeg om voor langere tijd het biologische evenwicht te bewaren. Met een vijverpomp of een beluchtingspomp helpt u de natuur een handje. Vijverpompen zorgen niet alleen voor zuurstof, maar zijn ook voor andere doeleinden geschikt. U kunt er bijvoorbeeld een fontein, een spuitfiguur, waterval of beekloop op aansluiten.

V-Tech

De V-Tech luchtpompen van Velda hebben een hoge luchtopbrengst en zijn zeer geschikt om tuinvijvers het jaar rond te beluchten en van zuurstof te voorzien. De luchtpompen zijn ook als sets leverbaar met luchtslang en -steen.

Greenmax
Greenmax is de nieuwe generatie pompen van UBBINK op ECO-basis. Deze generatie met moderne technologie, die tegelijkertijd milieuvriendelijk en energiebesparend is, maar ook een hoog vermogen levert en kan concurreren met vergelijkbare producten. Telescopische verlengbuizen en sproeikoppen worden bij alle modellen meegeleverd. Voor een optimalisering van het pomhuis is de Greenmax-serie bovendien voorzien van een modern design met veel details zoals een handgreep.

LIBEL-Xtra
De Xtra vijverpompen van Ubbink zijn klassieke fonteinpompen met een jarenlange bewezen techniek die zijn ontworpen voor waterornamentenen fonteinen. Deze serie pompen voorziet in capaciteitsbehoeften van 400 tot 3900 liter per uur. Er is dus ieder formaat vijver een passende pomp met opvoerhoogten 4,20 m2. Bij iedere pomp worden drie sproeikoppen en slang aansluitingen meegeleverd.

Elimax
De Elimax pompen van Ubbink zijn een combinatie van optimale techniek en modern design. Ze worden geleverd met tal van accessoires, zoals diverse sproeikoppen en aansluitingen voor filters en spuitfiguren. De Elimax vijverpompen zijn geschikt voor droogopstelling buiten de vijver. Ook zijn ze voorzien van verstelbare poten en een zwenkbare sproeikopafstelling voor een goede en nauwkeurige plaatsing in de vijver.

Vijverplanten

Drijfplanten, Oeverplanten, Waterlelies, Zuurstofplanten.
Verschillende diepteniveaus zijn in de vijver nodig om de verschillende waterplanten optimale groeimogelijkheden te geven.
Zuurstofplanten bijvoorbeeld groeien het best op een diepte van circa 50 cm , terwijl de meeste lelies minstens 80 cm waterdiepte nodig hebben. Voor de overwintering van vissen in de vijver is ook een diepte van 80 cm vereist. Let hierbij ook op goede bodemsubstraten, plantsubstraten, meststoffen en plantmanden.

Tip!

Een vijver heeft veel zonlicht nodig om mooi te worden. Vier uur per dag is een absoluut minimum; zes uur is beter. Bij het uitkiezen van de plaats voor de vijver in de tuin moet u hiermee rekening houden.

Beplant een derde van de vijver met zuurstofplanten voor een kristalheldere waterpartij!

 

Voor onderhoud en verzorging

 U wilt niets liever dan genieten van een kristalheldere waterpartij. Tuincentrum de Koning verkoopt talrijke producten, die u helpen dit te realiseren. Producten voor het water, de planten en de vissen. Velda producten staan voor tevredenheid. Tevredenheid over vijvers met helder water, goed ontwikkelde planten en gezonde vissen.

Watertesten
Wij hebben meerdere watertesten in ons assortiment. Deze testen meten de kwaliteit van uw vijverwater. Met behulp van kleurschalen en een comparator (vergelijker) wordt snel inzicht in de waterwaarden verkregen. Ook wordt de eventuele aanwezigheid van giftige stoffen in het vijverwater in kaart gebracht. Voorbeelden hiervan zijn nitraat, nitriet of ammoniak. Deze stoffen kunnen ook het bacteriële evenwicht verstoren.

Algenbestrijding
Algen zijn ware plaaggeesten voor uw vijver. Ze kunnen het water en de gezondheid van uw vissen aantasten. Wij helpen u graag met het oplossen van dit probleem. Dit doen wij onder meer aan de hand van een aantal hoogwaardige producten. Deze producten zorgen voor een algenvrije vijver met gezond water.  Per te bestrijden soort bieden wij specifieke producten.

Visvoeders
Het eten van kwalitatief hoogwaardig visvoer is van groot belang voor de gezondheid van vissen. Visvoer van kwaliteit zorgt er namelijk voor dat vissen gezond zijn en blijven. Gezonde vissen kenmerken zich door een prachtig kleurenpatroon en een stabiele groei. Met het uitgebreide voederassortiment van Velda en ons huismerk BEST DEAL kunt u dit ook in uw eigen vijver of aquarium bewerkstelligen.

 
Bij ons kunt u ook terecht voor:
Bodemsubstraten | Plantsubstraten | Meststoffen | Plantmanden | Afdeksubstraten | Bacteriecultures | Schepnetten | Filtermaterialen | Afdeknetten | Quick Start Plant Basket